Takács-Tóth Katalin – NaturaMia.hu

“Az élet folyamatos változás, pulzálás és ciklikus hullámzás, folyamatos elmúlás és keletkezés, mégis közben mindvégig van valami, ami túlmutat ezen.”

Kezdetek

Eredetileg hegedűművésznek tanultam, úgy 20 éven át. Már kislány koromban kiderült, hogy van tehetségem hozzá és nagyon szerettem volna zenélni tanulni, így mindenki azt hitte, hogy bizonyosan hegedűművész leszek. Végül sok siker és nehézség után lediplomáztam és ezzel a lendülettel elhagytam a pályát. Nem hiányzik, mert a lényeg, a zene az maradt, a mai napig itt lüktet a szívemben, sokat énekelek – immár szabadon!

A főiskolai évek alatt találkoztam a tibeti hangtálakkal és Peter Hess hangtálmasszázs terápia módszerével, ami abban a pillanatban szíven talált. Hang, ami gyógyít, ami harmóniába hoz! Annyira megérintett ez a téma, hogy a szakdolgozatomat is amennyire lehetett ebből írtam ‘A zene gyógyító ereje’ címmel. Azt éreztem, hogy kezdek hazatalálni, végre otthonosan érezni magam, rátalálni a saját utamra.

moments365_naturamia1_web

Anyaság

Már egészen kislány korom óta arra vártam és készültem, hogy Édesanya legyek. Ehhez képest nem kapkodtam el a gyermekvállalást és életem egyik legboldogabb pillanata volt, amikor megszületett a kislányunk. Az első egy évben gyakorlatilag napi 24 órában úsztam a boldogságban annak ellenére, hogy fizikailag nem volt könnyű. A nappal és éjszaka addig élesnek tűnő határvonalai feloldódtak egymásban és egy különös, eddig számomra alig ismert ‘áramlás’ vette át a helyét. A kislányom mutatta meg számomra a lehető legelevenebb módon, hogy az élet folyamatos változás, pulzálás és ciklikus hullámzás, folyamatos elmúlás és keletkezés, mégis közben mindvégig van valami, ami túlmutat ezen.

moments365_naturamia3_web

Aromaterápia

Gyerekkorom óta imádom a természetet! Kislányként a nagymamám csak “zöldujjú”-nak hívott, mert bármilyen magot ledugtam a földbe, az mindig kikelt.

A patikai gyógyszereket már pici koromban sem bírtam, a legtöbb esetben vagy be se vettem, vagy amikor mégis, akkor valami allergiás tünet jött ki rajtam. Ez elég egyértelmű jelzés volt az élettől, hogy más irányba kell keresnem. Végül a gyógyító füvek, fák és virágok titkain keresztül rátaláltam a valódi, tiszta illóolajokra. Azonnali szerelem volt! Mindez már több, mint tíz éve történt és valódi hazaérkezés volt számomra. Innentől nem volt megállás, valami régóta szunnyadó részem felébredt és megkezdődött az intuitív ismerkedés az aromaterápiával.

A végső nagy áttörést és teljes elköteleződést kicsit később, a kislányom hozta be az életembe ezzel kapcsolatban. Ő volt a katalizátor. Éjszakákon át tanultam, kutattam, külföldi szakirodalmat olvastam. Végül főként a francia aromaterápiában mélyedtem el leginkább, amely kemotípusonként megkülönbözteti az illóolajokat, célzottan alkalmazza azokat és rendkívül hatékony olyan helyzetekben is, amelyekre álmunkban sem gondolnánk! Az elmélyülés, a kutatómunka iránti szerelem a mai napig megmaradt. Rendkívül izgalmas számomra újabb és újabb területeket felfedezni, és közben rácsodálkozni, mint egy kisbaba, hogy milyen csodálatos az élet.
Lenyűgöz, hogy beleszagolok egy illóolajos üvegcsébe és az mesélni kezd nekem. Az illatán keresztül elárulja, hogy miben tud a segítségemre lenni, közben alázatra int, olykor megénekeltet és éteri hangokat csal elő a torkomból. Megszólítja nem csak a testi, hanem az energetikai szférákat is bennem, folyamatokat és összefüggéseket mutat, tanít. És ami számomra a legcsodálatosabb, hogy ha megengedem magamnak a pillanatban lét szabadságát, akkor egyszerűen emlékeztet valódi Önmagamra, hazaérkezem.
Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert mind a mai napig a családomtól és a barátaimtól is rengeteg segítséget kapok és a kislányunk is csodásan nyitott a világra. 5 és fél évesen már teljesen otthonosan mozog az aromaterápia világában, ha valami problémája akad, rögtön mondja: Anya, kenjük be “gyógyító olajjal”. Neki ez a természetes, és nekünk is.

moments365_naturamia4_web

NaturaMia
Mikor rátaláltam a valóban tiszta és természetes illóolajokra, azonnal éreztem, hogy ezt a csodát meg kell osztani másokkal, de akkor még nem volt meg ennek a formája. Csak később, amikor a családtagjaim és egyre több barátnőm keresett meg, hogy van-e valami illóolajos gyógyír a problémájára, akkor jött az ötlet, hogy nevet adjak a keverékeknek. Végül ezek a megkeresések hívták életre a NaturaMia márkát, és az aromaterápiás keverékeket, melyek a természet adta esszenciák bölcsességével és gyógyító erejével hivatottak megőrizni vagy helyreállítani egészségünket. Harmóniába hoznak Önmagunkkal.
Ma már okleveles aromaterapeutaként rengeteg várandósnak, édesanyának, kisbabának, szülőnek és nagyszülőnek lehetek a segítségére, ami nagy öröm számomra. Annyira jó érzés, amikor még Szenteste is adhatok egy olyan személyre szabott olajkeveréket, amitől egy kisfiúnak elmúlik a fülfájása és végül ő is jókedvűen tudja élvezni a karácsonyi meghitt pillanatokat az egész családdal együtt.

moments365_naturamia2_web

Vállalkozás…
Rengeteg szabály és adminisztráció? Hallani se akartam róla sokáig! És nem azért, mert valami tuti, jól fizető munkahelyet kellett volna feladnom ezért. Hanem, mert én mindig is ennél még jóval szabadabb életformában éltem és nem akartam ennyi kötöttséget a nyakamba venni, mint amennyi a vállalkozással jár. Arról nem is beszélve, hogy elképzelésem se volt arról, pontosan hogyan kell vállalkozni. A családomban senki nem volt előttem vállalkozó.
Titkon mindig abban reménykedtem, hogy lehetek amolyan erdei boszorkány, akit felkeresnek a kunyhójában, adok pár gyógynövényes üvegcsét tele természettel és varázslattal és élhetem szabadon az életem a családommal. Jelen pillanatban viszont még igencsak a városban élek és ennek megvannak a maga játékszabályai.
A férjem volt az, aki bíztatott, hogy ha komolyan az aromaterápiával  szeretnék foglalkozni – márpedig igen – akkor bizony vállalkozni kell. Végül beérett a sok bíztatás és másfél éve meghoztam a nagy döntést: alapítsunk céget. Így visszatekintve már sajnálom, hogy nem vágtam bele előbb, mert nem olyan nagy kötöttség, mint amennyire tartottam tőle előtte. Szuper könyvelőnk van, Anita egy tündér – és ez nekem nagy könnyebbség. A férjem is rengeteget segít, amiért nagyon hálás vagyok. Szerencsémre lelkes rajongója az illóolajoknak és rendkívül tanulékony is.
Most ott tartunk, hogy akik ismerik a NaturaMia-t, ők nagyon szeretik – minden vevőnkkel személyes kapcsolatot ápolunk. Mégis azt érzem jóideje, hogy óriási szükségünk lenne valakire, aki profi manager, otthonosan mozog az online marketing világában és lát fantáziát a cégünkben. Annyit még nem termel ki ez a vállalkozás, hogy alkalmazni tudjunk ilyen szakembert, de az az álmom, hogy valaki így is ránk talál. Addig is tanuljuk a férjemmel ezt is, mert izgalmas és szeretem átlátni a folyamatokat, de közben látom azt is, hogy én messze nem ebben vagyok a legjobb.

Számomra nyilvánvaló, hogy az én utam a hivatásban az aromaterápián keresztül a természet-egészség-harmónia egységének a megismerése, megélése és ennek átadása minden ember számára, aki nyitott rá.

Web: www.naturamia.hu

Facebook: www.facebook.com/NaturaMiaBudapest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.