Füleki Bettina – Adschool.hu

“Nyilván bennem valami más motor pörög, mert ennyi dolgot egyszerre csinálni az tényleg nem kóser. Ha nem csinálok extra intenzitással valamit, amit értelmesnek és fontosnak tartok, akkor nem érzem magam a helyemen, ezzel együtt szeretek pl. csak kifeküdni a fűbe és nézni a semmibe, amíg a kutya és a gyerekek le nem taposnak.”

Miért kezdtem el csinálni a Budapest Adschoolt 9 éve?

Pont ez első gyerekkel együtt született az ötlet, szóval könnyű megjegyezni. Nyilván, amiért mindeki más is itt a Moments-ben, mert szerettem volna olyan dolgot csinálni, amit a gyerekes élettel jobban össze lehet egyeztetni, mint a reklámügynökségi 0-24 pörgést. Gondoltam az oktatás pont ilyen lesz, hajrá. Mivel Magyarországon nem volt és azóta sincs kifejezetten kreatív reklámszakember képzés utána néztem, hogy megy ott, ahol van. Jópofának tűnt, megcsináltam itthon is.

Aztán maradt a pörgés is, a vállalkozás is, és a gyerekek is egyszerre.

moments365_fülekibettina_web_wm

Voltam külsős, 8 órás, hat órás, tanácsadó, kreatívvezető, közben szerveztem a vállalkozást, meg a gyerekek életét, betegség, vidámság, szülinap, tízórai, különórák, lelki élet. Volt minden, ami egy ilyen sztoriba kell, szoptatás reklámfilm forgatás alatt sminkbuszban, taxiba tuszkolt gyerekülés tárgyalásra menet, éjszakába nyúló honlap írogatás hajnalban gyerekhez keléssel.

Minden józan emberben felmerül a kérdés, minek még ez is ?

Mert egy olyan dimenziót hoz az életembe, ami nagyon fontos nekem.

Eredetileg pszichológusként végezem, és pszichodrámát is tanultam 15 évig, a szakdolgozatomat a „Kreatív tehetségek megküzdési stratégiái” –ból írtam. A kreatív mentorálással egy olyan területen tudom segíteni az embereket, amiről az egész életem szól, és aminek köszönhetem, hogy az lettem, aki vagyok. Minden alkotóban egy csomó szorongás van azzal kapcsolatban, hogy jó-e abban, amit csinál, elég tehetséges-e. Mi olyan közeget teremtünk a Budapest Adschoolban, ahol mindenki találkozhat a saját kreatív erejével és megtapasztalhatja, hogy milyen messzire tud eljutni vele. Annyit tud elvinni belőle, amennyi munkát beletesz, mi megadunk hozzá minden szakmai segítséget, a szakmai programot Russel Skidmore angol kreatív igazgatóval és a férjemmel, Gergely Zoltán reklámfilm rendezővel és promo producerrel rakjuk össze.  Szóval a határ tényleg a csillagos ég, volt olyan diákunk, aki Cannesban képviselte Magyarországot art direktorként.

Nem fárasztó? De, nagyon.

Nyilván bennem valami más motor pörög, mert ennyi dolgot egyszerre csinálni az tényleg nem kóser. Ha nem csinálok extra intenzitással valamit, amit értelmesnek és fontosnak tartok, akkor nem érzem magam a helyemen, ezzel együtt szeretek pl. csak kifeküdni a fűbe és nézni a semmibe, amíg a kutya és a gyerekek le nem taposnak.

moments365_fülekibettina2_web_wm

Web:www.adschool.hu

Facebook: www.facebook.com/budapestadschool

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.