Akinek nincs szüksége vállalkozói igazolványra

Kata nemrég jelentkezett a MOMents-nél azzal, hogy elmesélhesse nekünk az ő történetét. Nem klasszikus MOMi, mert ő egészen máshogy és másra vállalkozott, mint mi. Története példaértékű.

“Az én vállalkozásomhoz nincs szükség vállalkozói igazolványra.  De hiszem, hogy amire én vállalkoztam, példaértékű lehet.

Gyermekkorom óta anyának készültem, talán ezért is lettem 19 évesen anya, második gyermekemet 25 évesen szültem. Az életemet sokáig betöltötte az anyaszerep, ami a mai napig a legfontosabb és legszebb,  egyben legnehezebb szerep, de iszonyatosan élvezem!
A ” vállalkozásomat ” decemberben indítottam útjára: egy Facebook-csoportban meghirdetve gyűjtöttem saját készítésű ajándékokat a Tűzoltó Utcai Gyermekkórház onkológiai és hematológiai osztályára. Rengeteg ajándékot vittem el a kórházba és rengeteg mosolyt, szeretetet kaptam cserébe. Azóta már jártam ott húsvétkor, gyermeknapon és tettem különlegessé pár gyerkőc napját. Egy fantasztikus kislányt a Yurkov szalonba vittem, ahol valóra vált az álma és ruhát tervezhetett! Egy vagány sráchoz egy kosárlabda-csapatot repítettünk- fényképen persze. Gyermeknapra rengeteg szörpöt hozott a Pölöskei cég, és Rúzsa Magdi Pölöskei meséket olvasott a srácoknak.
Rengeteg időmet, energiámat veszi el a szervezés, sokszor éjszaka írok leveleket és próbálom magam mellé állítani őket.  Sok át  nem aludt éjszaka, remegő gyomor, remegő hang…
Ez az a vállalkozás, amitől nem gyarapodik a bankszámlám, nem lesz belőle cipője a gyerekeimnek, de hiszem, hogy ebből sokat tanulhatnak, emberségesebbek lesznek.
Az én vállalkozásom rengeteg önzetlen és szerető embert hozott az életembe, a gyerekek által mosolyt és elmondhatatlanul sok szeretetet.
Ez az én “vállalkozásom”. ”

“Kata visszajáró önkéntes a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onkológiai osztályára. Kis hősöket látogat meg, akiknek napi szinten kell szembenézniük a saját félelmeikkel és fájdalmaikkal. Kata jótékony hatásával, sok szép ajándékokkal, szeretetével mindig mosolyokat varázsol a gyerekek arcára. Ezzel önbizalmukat növeli és lelkileg is támogatja őket! Mikor elköszön, mindig megköszöni, hogy itt lehetett nálunk, és azt is, hogy mekkora érték adni! “sok- sok szeretetet, amivel töltődik… és amit kap!…” sok- sok szeretetet a gyerekektől! Számára ezek a legszebb ajándékok! Odafigyelés, törődés… és ezt mind viszi magával, rosszabb  napokon pedig mosolyogva idézi fel őket, ami megnyugtatja. Csak így lehet a gyerekekkel a betegséget elfogadtatni, és legyőzni! ‘ szeretettel’. Hálásak vagyunk Katának, hogy egy kincs az osztályunkon a gyerekek és már a szülők szívében is. Köszönjük, hogy vagy Nekünk Kata! / osztályos nővér /

kollazs

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.